15. december 2013

Clementinsmåkager - en rigtig julelækkersag!

De her småkager er klassikere!
Og nu er de blevet forfremmet til juleklassikere også.
De er supernemme at lave og smager himmelsk!
 
  • 150g smør
  • 200 g sukker
  • 1 håndfuld finthakket frisk rosmarin
  • Fintrevet skal fra 1 stor eller 2 små økologiske clementiner (gerne den tykskallede slags!)
  • ½ tsk. fint salt
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 300 g hvedemel
Smør og sukker røres godt sammen og ægget røres i. Tilsæt clementinskal, rosmarin, salt, bagepulver og mel. Dejen skal røres/æltes sammen til en fast, smidig men stadig noget fedtet dej. Formes herefter til 2 pølser som pakkes ind i film og sættes på køl min. 3 timer.
Så skærer du, med en skarp kniv, tynde skiver af rullerne. Sættes, ikke helt tæt, på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 gr. (180 i varmluft!) i ca. 6 min - eller til  de er fint gule med en lysebrun kant. Er meget bløde når de kommer ud af ovnen men bliver hurtigt kolde og småkagesprøde.
 
Glædelig jul

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer er altid velkomne!