16. februar 2013

Fladmast kylling med quinoa og røde linser


En ret komponeret ud fra "hvad har jeg mon lige i skabene idag"...

Alt efter kyllingens størrelse bliver der til 3-4 personer

Fladmast kylling
Del en hel kylling med en kraftig kniv, ned langs rygsøjlen. 
Rens den indvendig. Vend den om, læg den på et skærebrædt, og "mas" den nedad på brystbenet, så den bliver tilnærmelsesvis helt flad. 
Løsn skinnet flere steder og fyld en godt blandet "dressing" af Olivenolie, friske finthakkede krydderurter og salt+peber ind under skindet. 
Brug fingrene til at skubbe dressingen ud i "hjørnerne" også.

Læg kyllingen med skindsiden opad i et smurt, ovnfast fad og steg den ved 200 gr. ca 45 min. Dryp lidt kødsaft fra fadet henover skindsiden nogle gange under stegningen.

Quinoasalat - lun
Kog 1 dl quinoa efter anvisningen på pakken - afdryp
Kog 2 dl røde linser efter anvisningen på pakken - afdryp
Hak 1 rødløg fint
Skær en snackpeber i små stykker - fjern kerner.
Bring 1 dl frosne ærter på kogepunktet og tag dem af varmen, hæld vandet fra
Bland det hele sammen og smag til med salt, peber, citronsaft og olie

Grøn mangosalat
Skyl og afdryp 1 salathoved 
Skær en skoleagurk i tynde skiver
Skær frugtkøddet fra en ½ mango i mindre stykker
bland til sidst det hele sammen. Og kom evt. lidt olie/eddikedressing over

Sovs 
Lav evt en sovs på basis af kødsaften fra stegningen (skum det først, kylling afgiver ofte temmelig meget fedt!). 
Brug fx. boullion, hvidløg, lidt chili, krydderurter, hvidvin eller andet der kan gi' en god smag til sovsen. Jævn den til sidst med maizena.



God fornøjelse - håber det smager ♥




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer er altid velkomne!