3. juni 2012

Start med desserten

Pannacotta er absolut dessertfavoritten her i huset! Det er supernemt at lave, smager gudeskønt og er en fryd at kigge på (så længe den ikke er spist!) men.... efter en tur på "Fifteen", Jamie Olivers italienske restaurant i London, blev vi inspirerede til at "lege" lidt med pannacotta-smagen. Normalt er den rød og hvid, dvs. mælken er ledsaget af "røde-bær"kompot eller af "rødebær"-gele.

Pannacotta hos Jamie -Yderst delikat og smagfuldt!
Traditionel pannacotta - rød og hvid. Også ret lækkert!


Første trin i vores afsøgen i Pannacotta-universet er at lave en panna der slægter Jamie's lidt på, altså at bruge gule bær og frugter samt at bruge marcipan og kiks som smags- og strukturgivere!


En traditionel flødePannacotta med bund af ferskengele og serveret med ovnbagt marcipantoppet abrikos samt digestivedrys. Som det ses blev det i den grad spist!

Opskrift her!

PannaCotta (til 4 glade dessertspisere)


Du tager så....
5 dl piskefløde
1 fed eller 2 almindelige vanillestænger
4 blade husblas, delt io mindre stykker
25 g sukker

2 abrikoser
50 g marcipan
1 æggehvide

Digestivekiks

gele af: 1½ dl mild saft/juice eller nektar fx. fersken, 3 blade husblas, måske lidt sukker

Og så gør du cirka sådan...
Bring fløde og vanillestang til kogepunktet. Tag det af varmen. Lad det trække, mens husblassen ligger i blød i vand ca. 10 min. Bland husblas, mælk og sukker med den varme creme - rør til husblasen er helt opløst og afkøl blandingen, evt over is, til den begynder at tykne. Tag vanillestang op. Fordel flødemassen i 4 souffleskåle, glas eller aluforme og sæt dem køligt til de er stive, ca. 4 timer.

Når flødedelen er stivnet kan frugtsaften forsigtigt hældes på:
Til gele varmer du saften op, søder den måske lidt og kommer den udblødte husblas i. Rører til husblasen er opløst. Lad den afkøle til den begynder at tykne i kanten. Herefter hældes lidt i hver flødeform.
Pannacottaen stilles igen køligt 3-4 timer.

1-2 timer før servering gøres abrikoser klar; Marcipan æltes med æggehvide, kommes i en tylle. Abrikoser halveres og udstenes. Marcipan sprøjtes ud på hver abrikoshalvdel. bages ca. 15 min ved 200 g.

Ved servering placeres pannacottaformen et øjeblik i varmt vand til siderne lige netop vil slippe når du vender den ud på en tallerken.

Kiks knuses til små stykker (ikke helt findelt, der skal være noget at tykke i!)

Anrettes og nydes. Velbekomme. 

Hører gerne om dine erfaringer med Panna'en ;-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer er altid velkomne!