12. juni 2012

Byens bedste boller

Jeg elsker lækre kagebøger med smægtende, smukke, forførende billeder. Kagebøger i lækkert design med opskrifter der får mundvandet til at løbe og øjet til at frydes!

Jeg har lige p.t. 3 som jeg elsker at kigge i og bage efter...


"Kager der Smager" er et uforfalsket hit! Den er nærmest slidt op; specielt opskrifterne på banankage, hindbærmuffins og Chocolate chip Cookies er adopteret af familien her :-)
"Grigos hjemmebag" er endnu kun på "kigge-og-savle"-stadiet, meeen bagningen ligger lige for...
"Byens bedste kager" har jeg for få uger siden fundet, nærmest smidt i hovedet, i Netto. Og mit første bageprojekt herfra har været "Byens bedste boller" - og ja, de var gode, meget fødselsdagsbolle-agtigt gode



Byens bedste boller (Rikke Gryberg)


Du skal bruge
50 g. gær
4 dl mælk
2 æg
100 g sukker
1 kg mel
50 g blødt smør
Evt. 1 æg til pensling


Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg og sukker. Tilsæt så melet lidt ad gangen samt smørret. Ælt det hele sammen til en ensartet dej og lad den hvile tildækket i skålen i 15 minutter. Del dejen i 24 stykker og tril bollerne runde. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve lunt, ikke for varmt i 1,5-2 timer
Pensl bollerne med sammenpisket æg eller mælk. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.














2 kommentarer:

  1. These look delicious! Yum! What is that pretty pink drink in English? I wish I could read this blog. It looks lovely.

    SvarSlet
  2. Hi Kim
    Sure you can read this! Just click the translate-button (you find it on the right side of the blog :-) ) The pink drink is homemade rhubarb-juice - very delicious!

    SvarSlet

Kommentarer er altid velkomne!